Social sofaDe social sofa is een ontwerp van Maaike Spuijbroek uit Havelte en Rosalie Woudman uit Meppel, (inmiddels voormalig) leerlingen van RSG Stad & Esch, de school met wortels aan het Zuideinde. De bank en de mozaïeksteentjes zijn gesponsord door het Waarborgfonds. Het leeuwendeel van de steentjes is aangebracht door praktijkonderwijsleerlingen.

De social sofa is bestemd voor mensen van alle leeftijden die elkaar kennen of elkaar nog niet kennen. Enkele jaren geleden stond er op deze plek een 'gewoon' bankje. Het verdwijnen van de zitbank op deze plek werd door velen betreurd. Bewoners van het Irenehuis pauzeerden hier tijdens een wandeling graag even. Ze zouden dus graag weer zo'n plekje terug willen.

Buurtplatform Meppel Oud-Zuid bracht deze wens n 2017 aan de orde. Zo kwam het balletje aan het rollen. Op de eerste zomerdag van 2019, is deze social sofa onthuld. Het is daarmee het jongste object van de wandeling. Hij staat weliswaar net buiten het Wilhelminapark, maar wel op nagenoeg dezelfde locatie als die van de theekoepel vóór 1955.
Voor optimale functionaliteit:
Download de app