Waar wordt het park voor gebruikt?Van sport tot cultuur, van vermaak tot erediensten; het Wilhelminapark is een uitgelezen decor voor mooie momenten en evenementen.

Meteen in het begin al gold de parkvijver als een populaire ('intieme') schaatslocatie in Meppel. In pakweg zestig van de honderd winters kon er worden geschaatst. Van een paar dagen tot wékenlang. Hiervan is vanaf de jaren twintig filmmateriaal bewaard gebleven.

Sinds de eeuwwisseling zien we een uitbarsting van activiteiten. Als afsluiting van de zomer is er bijvoorbeeld het grote familiefeest Picknick in the Park met veel (p)optredens, nauwelijks meer weg te denken. Ook de Meppeler horeca zocht zijn toevlucht tot het park om Meppel Culinair te organiseren. Restaurants presenteerden hier tussen 2012 en 2017 culinaire hoogstandjes aan het publiek. De belasting voor de bodem, het gras en de boomwortels bleek uiteindelijk te groot, dus verhuisde de happening naar elders in de stad.

Sinds 2007 is er ieder jaar de openlucht-kerstnachtdienst van de Vrije Evangelische Gemeente. Het park is ook de locatie van doopdiensten (volwassenendoop) in de Reest door de Baptistengemeente.

Tijdens de Meppel City Run lopen duizenden deelnemers door het Wilhelminapark. In mei 2019 vond Het Junior Fish Event plaats. En natuurlijk is het park van oudsher een populaire locatie voor trouwfoto's.

Een andere traditie is het vuurwerk op de avond van – tegenwoordig – Koningsdag. Dit spektakel wordt aangeboden door de brandweer.

Op zaterdag 22 juni 2019 het 18-holes-golftoernooi gehouden, de 'Wilhelminapark Open' (de eerste editie). Inderdaad, ze bedenken steeds wat nieuws.
Voor optimale functionaliteit:
Download de app